Sposób przygotowania

Danie banalnie proste i szybkie w wykonaniu. Polecam, bo pyszne!

1. Kapustę myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.

2. Na oliwie/maśle smażymy cebulę na złocisty kolor.Dodać pieczarki i smażyć do miękkości.

3. Dodajemy cebulę i pieczarki do kapusty, wbijamy jajko, sól, pieprz oraz nieco mąki.Można dodać ulubionych ziół.

4. Wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy mąki, aż wyrobi się ciasto do smażenia. Z wyrobionej masy robimy kotleciki, które obtaczamy na w tartej bułce i smażymy na złocisty kolor. Podajemy z warzywami. Polecam z sosem czosnkowym.

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    kiedyś je zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !