Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z jajem w środku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułeczki
jajko
masło
sól
żółty ser kawałek
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z jajem w środku

Najpierw włączam piekarnik - ciepełko to jest to, co tygrysy rano lubią najbardziej. Stojąc w pobliżu piekarnika, odcinam górną część bułeczek. Wydłubuję miąższ ze środka. Wnętrze każdej bułeczki smaruję masłem i wbijam do niego jajko - jak jajka małe to i dwa do środka ładuję. Jajka solę i tak przygotowane bułeczki wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Obok bułeczek z jajkami kładę wierzchy. Bułeczki są gotowe, kiedy białko się zetnie.

W czasie pieczenia ścieram na drobnej tarce ser - im bardziej wyschnięty, tym lepszy.

Wyjęte bułeczki z piekarnika od razu posypuję serem - powinien się trochę rozpuścić. Posypuję szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak