Sposób przygotowania

Najpierw włączam piekarnik - ciepełko to jest to, co tygrysy rano lubią najbardziej. Stojąc w pobliżu piekarnika, odcinam górną część bułeczek. Wydłubuję miąższ ze środka. Wnętrze każdej bułeczki smaruję masłem i wbijam do niego jajko - jak jajka małe to i dwa do środka ładuję. Jajka solę i tak przygotowane bułeczki wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Obok bułeczek z jajkami kładę wierzchy. Bułeczki są gotowe, kiedy białko się zetnie.

W czasie pieczenia ścieram na drobnej tarce ser - im bardziej wyschnięty, tym lepszy.

Wyjęte bułeczki z piekarnika od razu posypuję serem - powinien się trochę rozpuścić. Posypuję szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !