Sposób przygotowania

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy. Pomidory oraz obraną cebulę również kroimy.
Krótko podsmażamy paprykę i cebulę.Następnie przekładamy do garnka.Dodajemy pomidory i wszystko razem dusimy parę minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem czosnkiem i mieloną papryką. Gorące leczo przekładamy do słoików. Do każdego wlewamy po łyżce oliwy.Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    na zimę jak znalazł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    właśnie czegoś takiego szukałam, dzięki
  • 5
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super dobre, super praktyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    marchewka

    robię podobne, rewelacja na szybki obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !