Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LECZO NA ZIMĘ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kg
cebula 2 kg
papryka 2 kg
sól do smaku
czosnek 1 główka
papryka mielona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: LECZO NA ZIMĘ

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy. Pomidory oraz obraną cebulę również kroimy.
Krótko podsmażamy paprykę i cebulę.Następnie przekładamy do garnka.Dodajemy pomidory i wszystko razem dusimy parę minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem czosnkiem i mieloną papryką. Gorące leczo przekładamy do słoików. Do każdego wlewamy po łyżce oliwy.Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 16.11.2011 23:20
robię podobne, rewelacja na szybki obiad
kate.500 23.10.2011 17:04
super dobre, super praktyczne
IKrakowianka 01.10.2011 00:55
fajne
Ania67 19.09.2011 08:05
pycha
GGABI 18.09.2011 21:18
bardzo lubię
pioge7 02.09.2011 07:08
super
Wanda6 01.09.2011 23:00
właśnie czegoś takiego szukałam, dzięki
Robert10 01.09.2011 22:48
na zimę jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak