Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 30 dag
wędlina ok 20 dag
biały ser 20 dag
boczek ok 8 dag
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białym serem

Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Osączyć. Boczek pokroić, wysmażyć, wyjąć skwarki. Kiełbasę najlepiej swojską pokroić w plastry. Dodać na patelnię przesmażyć. Następnie dodać makaron, wymieszać. Doprawić do smaku i gorący wyłożyć na talerze. Ser pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na makaron. Jeśli ktoś lubi czosnek może przecisnąć przez praskę i dodać do makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak