Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka na śniadanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
żółty ser starty ok 1/2 szklanki
szynka 2 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki marynowane 5-6 sztuk
cebula 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka na śniadanie

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać. Kilka przekroić na połowy a kilku skroić czapeczki. Wyjąć żółtka, rozdrobnić i podzielić na dwie części. Pieczarki drobniutko pokroić. Szynkę pokroić w paseczki a następnie w drobniutką kosteczkę. Dodać do jednej części żółtek, wymieszać i doprawić do smaku. Dodać niewielką ilość majonezu. Napełnić część jajek. Pozostałe jajka napełnić farszem serowym. Żółtka, ser, drobno pokrojoną cebulę i niewielką ilość majonezu połączyć. Doprawić do smaku. Ozdobić pomidorem lub wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 24.04.2012 18:54
super dekoracja
PaniMISIOWA 13.09.2011 11:10
głos ode mnie za piękne grzybki i nie tylko :-)
katarzynka455 09.09.2011 10:30
super śniadanie
aguus 02.09.2011 17:22
Piękne! Zachęcą do jedzenia nawet największego niejadka:)
przejs 02.09.2011 01:44
super dla dzieciakow!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak