Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwasówka z kaszą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 20 dag
grzyby 10 gram
mąka 30 gram
smalec 20 gram
zakwas z kapusty do smaku
marchew
pietruszka
seler
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kwasówka z kaszą

Z kości , warzyw i grzybów gotujemy wywar.Kaszę gotujemy nie na sypko tylko na kleisto żeby ją pokroić i położyć na talerze. że smalcu i wywaru robimy zasmażkę do której dodajemy zakwas z kapusty i doprawiamy solą i pieprzem i polewamy nią kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 04.03.2012 21:43
ja kwasówkę robie z kluseczkami, muszę koniecznie spróbować z kaszą
Wiesława1 22.12.2011 15:03
super
IKrakowianka 01.10.2011 00:34
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak