Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hruszczanka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
cukier do smaku
sól do smaku
ugotowane ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: hruszczanka

Gruszki zalewamy na noc wodą , następnego dnia gotujemy jak na kompot, owoce wyciągamy i kroimy i dodajemy do kompotu. Jak się znów zagotuje dodajemy rozmąconą mąkę i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 03.01.2012 22:16
nazwa jak i sama potrawa pochodzi z kuchni Łemkowskiej :)
Laila2786 06.12.2011 19:39
a skąd taka nazwa?
Laila2786 06.12.2011 19:39
pierwszy raz się spotykam ale chętnie spróbuję
misia53 21.10.2011 23:00
ciekawi mnie ten smak ...fajna nazwa
Wacław 12.10.2011 10:11
fajny przepis !
IKrakowianka 01.10.2011 00:36
ciekawy przepis
Chojłówna 06.09.2011 21:47
pierwszy raz coś takiego widzę:) aale ciekawe:P
Chojłówna 06.09.2011 21:46
pierwszy raz coś takiego widzę:) aale ciekawe:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak