Sposób przygotowania

Gruszki zalewamy na noc wodą , następnego dnia gotujemy jak na kompot, owoce wyciągamy i kroimy i dodajemy do kompotu. Jak się znów zagotuje dodajemy rozmąconą mąkę i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    pierwszy raz coś takiego widzę:) aale ciekawe:P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    pierwszy raz coś takiego widzę:) aale ciekawe:P
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawi mnie ten smak ...fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    pierwszy raz się spotykam ale chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    a skąd taka nazwa?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    nazwa jak i sama potrawa pochodzi z kuchni Łemkowskiej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !