Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrzanówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serwatka 1 litr
chrzan świerzo starty 4 łyżki
lubczyk świeży do smaku
śmietana
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
nac pietruszki
nać koperku
czosnek 2 ząbki
żeberka wędzone 20 dag
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: chrzanówka

Serwatkę podgrzewamy dodajemy podsmażone wędzone żeberka i pokrojone jajka.Gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem oraz mąką ze śmietaną .pod koniec dodać wyciśnięty czosnek i posiekany lubczyk Można podawać z ugotowanymi ziemniakami, posypaną świeżą nacią koperku i pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

restauracjadomowa 05.10.2012 18:20
przymierzam się do zrobienia chrzanówki od dawna i chyba mnie zmobilizowałaś swoim przepisem:)
IKrakowianka 01.10.2011 00:33
super
Wacław 27.09.2011 09:09
ciekawy przepis !
kate.500 26.09.2011 08:10
pycha
kuklik 19.09.2011 10:01
rewelacja
Ania67 11.09.2011 13:18
extra
Chojłówna 09.09.2011 07:51
oo ciekawe.:P
RenataZ-et 07.09.2011 07:28
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak