Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z kurczaka z pieczarkami pod pierzynką serową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania) 1 sztuka
pieczarki do smaku
cebula biała 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
jajko 1 sztuka
pietruszka zielona do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
ser gouda 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z kurczaka z pieczarkami pod pierzynką serową

Pierś z kurczaka rozbić. Przyprawić ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką. Cebulę zeszklić z pieczarkami-doprawić. Pietruszkę pokroić dodać do rozmąconego jajka. Obtoczyć w tym piersi, następnie w bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor. Gdy będą kotlety gotowe, położyć na każdym z nich porcję pieczarek z cebulą przykryć serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać do zarumienienia się sera. Podawać z frytkami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.10.2012 11:16
bardzo lubei takie
Robert10 12.10.2011 17:04
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak