Sposób przygotowania

Zrumienić 2 łyżki cukru, dodać 2 łyżki wody, miód i resztę cukru.Zagotować z przyprawą do piernika, ostudzić.Masę dodać do mąki , jajko , masło i sodę.Zagniatamy jednolite lśniące ciasto.Rozwałkować cienko i wycinać foremkami . Ciasteczka pierniczki układamy na blaszce z pergaminem posmarowanym.Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.Można polukrować pierniczki lub polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne pierniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyborne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    naprawde świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    takie świąteczne...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !