Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto owocowe z pianką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 2 szt
jabłko 1 szt
brzoskwinia 1 szt
mąka 300 g
kasza manna 2 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
margaryna Kasia 125 g
mleko 125 ml
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier 1 łyżka
białko 3 szt
cukier 1/3 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto owocowe z pianką

Margarynę stopić i ostudzić.
Rabarbar i jabłko umyć, obrać i pokroić na kawałki.
Brzoskwinie umyć, oddzielić od pestki i również pokroić.
Mąkę zmieszać z kaszą i proszkiem do pieczenia.
Do margaryny dodać jajko, żółtko, mleko i cukier i wszystko zmiksować.
Do płynnej masy wsypać mieszankę mąki i wymieszać.
Ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej margaryną.
Na ciasto wyłożyć owoce wymieszane z 1 łyżką mąki.
Na koniec ubić pianę dodając do niej cukier.
Pianę wyłożyć na owoce.
Ciasto piec 20 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.03.2012 18:20
Robię coś podobnego:)
Smakosz6 28.11.2011 11:37
mniam
cukiereczek 15.11.2011 16:44
poproszę kawałek
kochanyptysiu 01.09.2011 22:54
cudo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak