Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna teriyaki.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna
sos teriyaki

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna teriyaki.

Składniki:
* * 4 niezbyt duże filety z miruny ze skórą -ok.35 dag
* * 5 łyżek sosu teriyaki
* * przyprawa do ryb
* * jajko
* * mąka pszenna
* * ew.sól

Filety umyć,osuszyć i polać sosem teriyaki.Posypać z obu stron przyprawą do ryb.Owinąć folią spożywczą i wstawić na 0,5 godziny do lodówki. Jajko roztrzepać trzepaczką, ew. troszkę posolić. Ryby panierować w mące, jajku i znów w mące.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Ja podałam z ryżem posypanym koperkiem i surówką z młodej kapusty,marchwi,cebuli i natki pietruszki. Pyszna-polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.05.2012 15:33
smaczne
Jastinka 12.10.2011 20:14
świetne
Kasiax18 06.10.2011 13:56
pomysłowo
Katarzyna/kate1980 07.09.2011 23:33
ciekawy przepis
aginaa 02.09.2011 19:37
no moze oprocz sledzia, hehe :)
aginaa 02.09.2011 19:37
uwielbiam wszystkie rybki
Misiek1 02.09.2011 17:27
Już jestem ciekawy jak smakuje...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak