Sposób przygotowania

Składniki:
* * 4 niezbyt duże filety z miruny ze skórą -ok.35 dag
* * 5 łyżek sosu teriyaki
* * przyprawa do ryb
* * jajko
* * mąka pszenna
* * ew.sól

Filety umyć,osuszyć i polać sosem teriyaki.Posypać z obu stron przyprawą do ryb.Owinąć folią spożywczą i wstawić na 0,5 godziny do lodówki. Jajko roztrzepać trzepaczką, ew. troszkę posolić. Ryby panierować w mące, jajku i znów w mące.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Ja podałam z ryżem posypanym koperkiem i surówką z młodej kapusty,marchwi,cebuli i natki pietruszki. Pyszna-polecam!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Już jestem ciekawy jak smakuje...
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam wszystkie rybki
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    no moze oprocz sledzia, hehe :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    pomysłowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !