Sposób przygotowania

Składniki:
* * 5 plastrów karkówki b/k
* * 1 łyżka musztardy sarepskiej
* * 1 łyżka majonezu
* * 4 łyżki oleju
* * 3 ząbki czosnku
* * 2 łyżki keczupu pikantnego
* * pieprz ziołowy i sól do smaku

Mięso opłukać i osuszyć.Każdy plaster posolić i oprószyć pieprzem ziołowym. Olej,musztardę,majonez i keczup wymieszać,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Natrzeć marynatą mięso i w zamkniętym pojemniku wstawić do lodówki-najlepiej na noc. Piec w rękawie do pieczenia w 200 stopniach ok.1 godziny. Mięso jest kruche, miękkie i pyszne.Podałam z ziemniakami i mizerią z ogórków.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    często robię karkówkę bo bardzo lubię ten gatunek mięsa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Chętnie zjadłbym taki obiad... Super przepis:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda pysznie! Wzięłam sobie do księgi i w niedzielę wypróbuję!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Baaaardzo apetyczna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    i obiadek gotowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !