Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w sałatce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
szczypiorek 1/2 pęczka
papryka 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 4-5 sztuk
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
ryż 1,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w sałatce

Tuńczyka osączyć z zalewy. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, osączyć i drobno pokroić. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Oprószyć solą i pieprzem. Ogórki pokroić w kostkę. Przygotowane składniki połączyć. Dodać do ryżu. Oliwę połączyć ze sokiem z cytryny. Dodać do sałatki i wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek. Obłożyć jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 23.09.2011 14:17
smacznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak