Sposób przygotowania

Mąkę wsypać razem z kaszą do miski.
Drożdże rozmieszać z cukrem aż powstanie płynna gęsta masa.
Dodać je do miski, wsypać sól, wlać olej, mleko i wodę i wyrobić gładkie ciasto.
Ciasto oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie chwilkę je przerobić, formować niewielkie kule i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy.
Każdą bułkę naciąć przez środek i odstawić je do wyrośnięcia.
Gdy bułki wyrosną piec je w 160 stopniach przez 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pulchniutkie,domowe bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam bułki domowej roboty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !