Sposób przygotowania

Ogórków nie obieramy,myjemy je dokładnie a następnie kroimy wzdłuż na cztery ćwiartki.
Cebulę kroimy w plasterki,paprykę w średnie paski.
Wszystko mieszamy i solimy 4 łyżkami soli. Odstawiamy na jakiś czas (ja na około godzinę)
Odlewamy wodę,jaka wytworzyła się w czasie \"leżakowania\" i dodajemy zalewę. W tej zalewie odtsawiamy wszystko na kolejną godzinę a następnie wkładamy wszystko do słoików i pasteryzujemy około 5 minut.
POLECAM!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    Jadłam pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Polecam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pięknie wyglądają, taki przepis muszę mieć w swojej księdze, w przyszłym sezonie ogórkowym napewno je zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    takich nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !