Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jajko 3-4 sztuki
bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
cebula 1/2 sztuki
marchew ugotowana 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z niespodzianką

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę obrać, drobno pokroić i również dodać do mięsa. Wbić 1 jajko i zagnieść masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. pozostałe jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Pietruszkę opłukać i drobno pokroić. Marchew pokroić w słupki. Mięso rozpłaszczać na dłoni. Nakładać jajko, pietruszkę i marchewkę. Zawijać kotleciki. Obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.12.2011 02:07
dobre
katarzynka455 03.11.2011 14:02
apetycznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak