Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia. Na środku zrobić wgłębienie. Wybić jajka. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do ciasta. Do mąki dodać margarynę pokrojoną w kostkę, cukier i śmietanę. Zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać kakao i zagnieść na gładką masę. Ciasto schłodzić. Jedną częścią jasnego ciasto wylepić przygotowaną blaszkę. Na ciasto wyłożyć dżem jabłkowy wymieszany z cukrem waniliowym ew. starte jabłka. Na to skubiąc palcami położyć ciemne ciast. Białka ubić na sztywną pianę i wyłożyć na kakaowe ciasto. Na wierzch położyć ostatnią część ciasta.Ciasto wstawić do piekarnika i piec ok 45 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !