Sposób przygotowania

Mąkę przesiej na stolnicę. Pośrdoku zrób zagłębienie. Wlej w nie zmiksowane jaja z zieleniną, dodaj szczyptę soli i troszkę wody.Zagnieć gęste ciasto pierogowe.
Oba sery przełóż do miseczki. Dodaj przestudzoną zeszkloną na oliwie z dodatkiem masła posiekaną cebulę i czosnek oraz posiekane listki bazylii. Dopraw pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na stolnicy na dwa równej wielkości płaty. Na jednym płacie poukładaj porcje farszu. Przykryj drugim płatem, dociśnij ciasto. Pokrój radełkiem na równe kwadraty.
Zagotuj wodę w dużym garnku. dodaj łyżkę oliwy. Gotuj porcjami przez 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    nigdy nie robiłam, chyba się skuszę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !