Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
żółtko jajek 2 sztuki
białko 1 sztuka
pęczek pietruszki
bazylia świeża
ricotta 30 dag
mozzarella 25 dag
parmezan starty 3 garstki
cebula biała
ząbek czosnku 3 sztuki
oliwa
masło
sól
pieprz
bazylia 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli

Mąkę przesiej na stolnicę. Pośrdoku zrób zagłębienie. Wlej w nie zmiksowane jaja z zieleniną, dodaj szczyptę soli i troszkę wody.Zagnieć gęste ciasto pierogowe.
Oba sery przełóż do miseczki. Dodaj przestudzoną zeszkloną na oliwie z dodatkiem masła posiekaną cebulę i czosnek oraz posiekane listki bazylii. Dopraw pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na stolnicy na dwa równej wielkości płaty. Na jednym płacie poukładaj porcje farszu. Przykryj drugim płatem, dociśnij ciasto. Pokrój radełkiem na równe kwadraty.
Zagotuj wodę w dużym garnku. dodaj łyżkę oliwy. Gotuj porcjami przez 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 01.09.2011 19:07
smakowite
Magdalena67 01.09.2011 18:59
nigdy nie robiłam, chyba się skuszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak