Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam 1 laskę kiełbasy pokrojoną w plasterki. Kiedy tłuszcz się wytopił, a kiełbasa przyrumieniła, dodałam posiekaną cebulę. Smażyłam ok 5 minut, dodałam pokrojone 2 pomidory, sól, pieprz, paprykę słodką mieloną i 3 posiekane ząbki czosnku. Kiedy pomidory się prawie rozpadły, dodałam garść natki pietruszki. Natka pietruszki obowiązkowa, ponieważ nadaje charakterystyczny smak.

Podałam z pełnoziarnistymi świderkami (plus garstka muszelek)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    proste i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !