Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 25 dag
cukier 25 dag
jajko 6
cytryna 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
cukier waniliowy
kremówka 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżka
syrop pomarańczowy 2 łyżka
czekolada do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Tort migdałowy

Żółtka utrzeć z 20 dag cukru i cukrem waniliowym. Wymieszać ze zblanszowanymi i zmielonymi migdałami, tartą bułką, sokiem i skórką z cytryny. Połączyć z pianą z białek, piec 35 minut w 180 stopni C, przekroić. Kremówkę ubić z 5 dag cukru. Połowę wymieszać z syropem. Żelatynę rozpuścić, połowę wymieszać z bitą śmietaną, resztę z pomarańczą. Pomarańczowym kremem przełożyć ciasto. Boki i wierch posmarować białą śmietaną, pospać czekoladą, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak