Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
masło 20 dag
śmietana 250 ml
żółtko jajek 5
cukier puder 25 dag
cukier waniliowy 2 łyżka
owoce kandyzowane 10 dag
pomarańcza 2
galaretka pomarańczowa 2 opakowanie
orzechy 3 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha z galaretką

W dużej misce dokładnie utrzeć żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wstawić do garnka z gorącą wodą, dodać śmietanę. Ucierać do czasu, aż masa całkowicie zgęstnieje, miskę wyjąć z garnka, ostudzić. Twaróg zemleć, zmiksować z rozmiękczonym masłem. Dodać do masy żółtkowej, wymieszać z owocami kandyzowanymi. Masę przełożyć do tortownicy, postawić na dużym talerzu, wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 3/4 litra wody przewidzianej w przepisie, schłodzić w lodówce. Na wierzchu paschy ułożyć cząstki pomarańczy, zalać tężejącą galaretką, schłodzić, udekorować orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 07.12.2011 10:09
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak