Sposób przygotowania

Krewetki obgotować w osolonej wodzie i po ostygnięciu zdjąć pancerzyki, pozostawiając ogonki.
Warzywa pokroić: cebulę w półtalarki, cukinię i marchew w słupki, paprykę w paski. Fasolkę i groszek obgotować w osolonej wodzie.
W woku na oleju podsmażyć marchew, cebulę i paprykę. Gdy zmiękną, dodać kiełki, fasolkę i groszek.
Przygotować sos: zmieszać sos sojowy, sos pikantny (np tabasco), miód, sezam i pieprz, wlać do woka i wrzucić krewetki. Smażyć jeszcze przez chwilę.
Podawać z ryżem, bądź kuskusem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    smaczne pewnie były
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    superowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam krewetki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    przyznajde-nie jadlem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !