Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik brzoskwiniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 5 szt
Masa serowa
twaróg 1/2 kg
jajko 1 szt
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
białko 5 szt
cukier puder 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik brzoskwiniowy

Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia,następnie dokładnie siekamy z masłem,dodajemy żółtka i szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na godzinę Ser dwukrotnie mielimy.Ser masło jajko i budyń miksujemy na gładką masę.Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy w kostkę i mieszamy z masą serową.Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy porcjami cukier puder i mąkę ziemniaczaną.2/3 schłodzonego ciasta wałkujemy,układamy na prostokątnej blasze,a brzegi lekko wyciągamy w górę.Na ciasto wykładamy ser z brzoskwiniami a na ser sztywną pianę z białek..Pianę posypujemy schłodzonym ciastem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 02.09.2011 08:07
Też go piekę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak