Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny kwasku. Odsączyć, wystudzić, podzielić na różyczki, ułożyć w salaterce i lekko posilić. Cebule obrać, pokroić w plastry, posolić, lekko odcisnąć i wyłożyć na kalafior. Ułożyć pomidory pokrojone w plasterki, posolić i oprószyć pieprzem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w plasterki, ułożyć na pomidorach i doprawić. W sałatce zrobić otwory. Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą. Sos wlać w otwory w sałatce. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !