Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale dunaju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 6 szt
masło 20 dag
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 2 łyżka
rum 4 łyżka
wiśnia 50 dag
budyń waniliowy
mleko 2 szklanka
polewa i wiórki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju

Masło utrzeć z cukrem, dodając żółtko, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i pianą. Podzielić na pół, część wymieszać z rumem i kakao. Jasne ciasto rozsmarować na blasze, wylać warstwę ciemnego ciasta, ułożyć wiśnie. Piec 40 minut w 180 stopni C. Ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć, dodając budyń, posmarować ciasto. Zalać polewą, posypać wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak