Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso rosołowe 1 kg
kapusta włoska
ryż 2 woreczki
cebula 1 średnia
jajko 1
kasza manna 4 łyżki
olej do smażenia
pomidorki koktajlowe 0,5 kg
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kroki postępowania

1
Mięso ugotować, a następnie zmielić. Doprawić do smaku. Cebulę drobno pokroic i usmażyc z miesem i papryczka chilli. Ryż ugotować. Kapustę ugotować, a po ostudzeniu drobno posiekać.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania foto
2
Mięso wymieszac z ryżem i kapustą, a następnie wbic jajko i wsypac kaszę manną. Ulepić kulki jak na sznycle i podpiec na patelni z obu stron do zarumienienia. Przełożyc do rondla.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania foto
3
Pomidorki rozgotować, następnie zmiksowac blenderem i przetrzeć przez sito. Dodać kostkę rosolową i wlać wode- tyle, aby sos przykrył gołabki.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania foto
4
Sosem zalać kotleciki i zapiec kilka minut w piekarniku.
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 05.12.2012 18:19
zdecydowanie wolę z mięsa nie wygotowanego wcześniej
ziutula
ziutula 02.09.2011 22:36
smakowite klopsogołąbki
ewasylwia 02.09.2011 11:37
szybko i smacznie
sylwia / sytofala 01.09.2011 14:21
znam i bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak