Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka szarpana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 szkl
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
skórka pomarańczy 50 g
rodzynki 100 g
masło 250 g
aromat rumowy do smaku
jabłko kwaśne 1000 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka szarpana

Wymieszaj razem kaszę mannę,cukier i mąkę.Podziel na trzy części.Jabłka umyj,obierz i pokrój.Dodaj rodzynki,skórkę pomarańczy i esencję rumową.Natłuść tortownicę i nasyp do niej jedną część kaszy z cukrem i mąką.Na tej warstwie ułóż 1/3masła i 1/3 porcji pokrojonych jabłek.W ten sam sposób ułóż dwie następne warstwy.Piecz w temp.200stopni przez ok.40minut.Gdy placek ostygnie możesz podawać go z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak