Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
cebula 1 szt
śmietana 3 łyżki
ser feta 15 dag
płatki migdałowe 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
brokuły 20 dag
kostka rosołowa 1 szt
indyk 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z brokułami

Opłukane i osuszone mięso pokrój w kostkę.Podsmaż w dużej patelni na niewielkiej ilości oliwy.Do zrumienionego mięsa dodaj cebulę.Smaż mieszając.W szklance gorącej wody rozpuść kostkę i wlej do mięsa.Dodaj nierozmrożone brokuły.Duś ok.15minut bez przykrycia.Na koniec wlej śmietanę.Całość dopraw sola i pieprzem.Na suchej patelni upraż płatki migdałowe.Gulasz podawaj na talerzu posypany migdałami.Możesz również podawać z pokrojoną w kostkę fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak