Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka
wino białe wytrawne 1,5 szklanki
borówki 1 smażone

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w winie

Kaczkę umyć, natrzeć solą, zalać winem. Dusić pod przykryciem 30 min, następnie wstawić, nie nakrywając, do gorącego piekarnika. Piec dalsze 30 min, co jakiś czas podlewać wytopionym sosem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć kaczkę z piekarnika, podzielić na porcje. Podawać z borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak