Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 30 dag
włoszczyzna 15 dag
woda 2 l
śmietana 0.5 szkl
mąka 3 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Z ryby i włoszczyzny ugotuj wywar,przypraw,a następnie przecedź.Mąkę dokładnie rozmieszaj z połową szklanki ostudzonego wywaru,dodaj do zupy.Zagotuj i dodaj sól,pieprz oraz gałkę muszkatołową.Zupę połącz ze śmietaną.Możesz również dodać surowe żółtko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak