Sposób przygotowania

Galaretkę czerwoną i zieloną przygotowujemy w osobnych naczyniach zgodnie z przepisaem i zostawiamy do ostygnięcia. Odsączone owoce kroimy w kostkę.
Zólte galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie, , a gdy zaczynają tężeć dodajemy do nich spienioną wcześniej śmietanę i mieszamy.
Dodajemy do massy pokrojone owoce, galaretki (również pokrojone w kostkę) i mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na wyłozoną folia alumioniową tortownicę I wstawiamy do lodówki aż masa stężeje. Torcik bardzo efektowanie, ze względu na na kolorystykę, wygląda podoawany pokrojony w trójkąty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !