Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na dużą blachę

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
żółtko jajek 2
jajko 1
margaryna 20 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 2 szkl (przegotować i wystudzić)
olej 1/2 szk
budyń waniliowy 2
żółtko jajek 6
białko 2
cukier 1,1/2 szk
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na dużą blachę

Ciasto: mąkę, 2 żółtka, 1 całe jajko, margarynę, proszek do pieczenia i pół szklanki cukru zagnieść i wyłożyć na blachę.
Ser: białka ubić na pianę z 1,1/2 cukru, do tego dodać 6 żółtek + 2 cukry waniliowe + 2 budynie + mleko i olej. Miksować wszystko, wlać na ciasto i piec przez 40 min w temp 200°C
Następnie ubić białka + 4 łyżki cukru. Rozprowadzić po serniku, posypać wiórkami kokosowymi i piec 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 17.02.2013 17:26
serniczek wyszedł bardzo dobry :) zostało mi jeszcze ciasta więc wyłożyłam również wierzch sernika :)
Renia1 06.09.2011 12:32
a ja lubie sernik z taka potarta czekolada :) mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak