Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Ciasto: mąkę, 2 żółtka, 1 całe jajko, margarynę, proszek do pieczenia i pół szklanki cukru zagnieść i wyłożyć na blachę.
Ser: białka ubić na pianę z 1,1/2 cukru, do tego dodać 6 żółtek + 2 cukry waniliowe + 2 budynie + mleko i olej. Miksować wszystko, wlać na ciasto i piec przez 40 min w temp 200°C
Następnie ubić białka + 4 łyżki cukru. Rozprowadzić po serniku, posypać wiórkami kokosowymi i piec 20 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    a ja lubie sernik z taka potarta czekolada :) mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulina2157

    serniczek wyszedł bardzo dobry :) zostało mi jeszcze ciasta więc wyłożyłam również wierzch sernika :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !