Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
pomidor 3 sztuki
olej 3 łyżki
bazylia do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
makaron 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem z tuńczyka

Masło i olej rozgrzać na patelni. Dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dusić, aż zaczną się rozpadać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę poddusić. Dodać kawałki tuńczyka. Podgrzewać, ale nie gotować. Do sosu dodać ugotowany makaron i wymieszać. Nakładać na talerze. Można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak