Sposób przygotowania

Pomidory, jak najbardziej dojrzałe sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kawałki, dodać do nich pokrojoną w kostkę świeżą bagietkę (bądź zamiast niej bułkę tartą - kilka łyżek) oraz czosnek, najlepiej od razu przeciśnięty przez praskę.
Gdy bagietka wchłonie sok z pomidorów, zmiksować na gęstą jednolitą masę. Dodać oliwę, jak najlepszą oraz przyprawy i wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Podawać jako zupę np z jajkiem na twardo albo jako dip do chipsów lub małych grzanek z reszty bagietki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Super, musi smakować wyśmienicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !