Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
cukier 1 szkl
jajko 2 szt
olej 1/2 szkl
miód 2 łyżki
śmietana 22% 2 łyżki
bakalie 1/2 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 szklanka startych i odciśniętych

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z jabłkami

Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej, śmietanę, miód, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz przyprawę do pierników. Na końcu włożyć bakalie oraz jabłka i starannie wymieszać. Małą okrągła lub wąską formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto włożyć do formy i piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przestudzone ciasto można polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak