Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po florencku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dkg
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
sól do smaku
olej do smażenia
Farsz:
szpinak świeży 1,5 kg
szynka 6 plastrów
sos beszamelowy 3/4 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do formy
ser gouda 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po florencku

Składniki ciasta zmiksować. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Szpinak umyć, ugotować w posolonej wodzie, odcedzić. Szynkę pokroić na drobne kawałki i wymieszać z częścią sosu oraz ze szpinakiem. Dodać 4 łyżki sera. Naleśniki posmarować masą i zwinąć w rulony. Ułożyć w nasmarowanym oliwą żaroodpornym naczyniu, zalać sosem, posypać pozostałym serem i przyprawić, zapiekać ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 25.08.2012 23:15
smaczne
Krystyna32 02.09.2011 07:56
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak