Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta zasmażana z pomidorami i jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 średnia
pomidory ok 0,5 kg
koperek 1 pęczek
sól
słonina 10 dkg
mąka
cukier
cebula biała
jabłko kwaśne 1-2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta zasmażana z pomidorami i jabłkami

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka zalej litrem zimnej wody. Zagotuj, odcedź.
Krok 1 - kapusta zasmażana z pomidorami i jabłkami foto
2
Wlej wodę (ok 0,5 litra), posól, wrzuć ziele angielskie, pieprz, obrane i pokrojone w kostkę jabłka (+ewentualnie cebulę). Gotuj pod przykryciem aż kapusta zmięknie
Krok 2 - kapusta zasmażana z pomidorami i jabłkami foto
3
Gdy kapusta zmięknie dodaj pomidory i gotuj jeszcze ok 15-20 minut. Ze słoniny i mąki zrób lekką jasną zasmażkę. Dodaj do kapusty.
Krok 3 - kapusta zasmażana z pomidorami i jabłkami foto
4
Na końcu dodaj posiekany koperek
Krok 4 - kapusta zasmażana z pomidorami i jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak