Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 7 plastrów
jajko 2 sztuki
żółty ser 10 dag
serek topiony 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
papryka 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w galarecie

Do gorącego bulionu dodać żelatynę i rozmieszać i odstawić do stężenia. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o średnich otworach. Szczypiorek umyć, odsączyć i drobno pokroić. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę. Ser topiony rozgnieść widelcem. Dodać jajka, żółty ser i wymieszać. Na koniec dodać szczypiorek i paprykę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać przygotowany farsz przy brzegu plastra szynki. Zwinąć roladkę. Układać na półmisku i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 25.11.2011 20:46
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak