Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z masą krówkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 70 dag
żółtko jajek 6 sztuk
masło 1/3 kostki
drożdże 8 dag
mleko ok1 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
alkohol 2-3 łyżki
cukier 1/3 szklanki
masa krówkowa 1 puszk
lukier do polania
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z masą krówkową

Zarobić zaczyn z mleka ok 1/2szklanki, 1łyżkimąki, 1łyżki cukru drożdży. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać żółtka utarte z cukrem, cukier waniliowy, szczyptę soli. Zarobić ciasto ciepłym mlekiem ze rozmiękczonym masłem. Ciasto wyrabiać tak długo aż pojawią się pęcherzyki powietrza a ciasto odchodzi od dłoni. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto zwiększy objętość wyłożyć na stolnicę wycinać szklanką krążki, nakładać masę zawijać pączki i smażyć na głębokim tłuszczu. Osączyć na papierowym ręczniku. Polać lukrem i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak