Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, natrzeć przyprawą, solą, pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie oprószyć mąką i obsmażyć na tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić około 20 minut. W międzyczasie na tłuszczu w którym smażyło się mięso, zeszklić posiekaną cebulę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w plasterki. Śliwki wypestkować. Cebulę, jabłko i śliwki połączyć z mięsem. Dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Super przepis \"na teraz\" :) Dodałam do ulubionych, bo z chęcią wypróbuję.
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Trzeba by spróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnia,m mnima
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnia,m mnima
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego dania jeszcze nie próbowałam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !