Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
sól
pieprz
miód 2 łyżki
śmietana kremówka 250 ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na słodko

Skrzydełka umyć, oczyścić i podzielić na 3 części. Doprawić solą, pieprzem, ziołami i czerwoną papryką w proszku i wysmarować miodem. włożyć do naczynia żarodoporbego wsypać suszoną żurawinę i piec w 180 stopniach ok 40 minut.
Po tym czasie wlać 30% śmietanę i podpiec jeszcze 5 minut.
Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.05.2012 21:34
mniammm;)
tomosatomos 08.04.2012 07:34
super
caffee_tea 03.03.2012 13:00
na pewno spróbuję !
rjustysia 25.09.2011 19:19
Bardzo lubię miodową osłonkę na kurczaku ;)
Agnieszka_B 02.09.2011 17:09
Drób na słodko smakuje rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak