Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa galareta z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 litra
Kucharek 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 szt
szynka gotowana 6 szt
kukurydza marynowana 25 szt
pietruszka zielona
pomidor 3 szt
szczypiorek usiekany
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa galareta z jajkiem

Wodę wlewam do Garnka 2,5 litra następnie 2 kucharek na lato sól pieprz i gotuje na małym ogniu Żelatynę 2,5 lita rozrabiam i wlewam do rosołku Gotuje jajka na twardo obieram ze skorupek Jajko przecinam w poprzek zawijam w szynkę i spinam wykałaczką Na dno wsypuje parę ziarenek kukurydzy i pietruszkę listek Kładę jajo i zalewam rosołkiem ostudzonym i do lodówki Wykładam na stół dekoruje pomidorkiem i szczypiorkiem wygląda elegancko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.10.2011 13:04
Ja za bardzo nie lubię galarety ale mój tata uwielbia
Anna133 07.10.2011 15:10
lubię taka
Emilia22 01.09.2011 08:31
jaka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak