Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, przecisnąć przez praskę. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć ze zmielonym twarogiem, przetartymi ziemniakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem, tak aby farsz był pikantny.
Z maki, żółtek i wody oraz odrobiny soli zagnieść ciasto. Następnie cienko rozwałkować, dużą szklanką wycinać kółka. Na każde z nich nakładać po łyżceczce farszu i dokładnie sklejać.
Gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oleju do momentu aż wypłyną na wierzch.
Ja najbardziej lubie przysmażane, zarumienione na patelni.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a do czego te pieczarki i papryka na zdjęciu?!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    a do tego, że przypadkiem zamieściłam nie to co trzeba zdjęcie, prosiłam już administratora o jego usunięcie, zdarza się.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !