Sposób przygotowania

Kurczaka opłukac pokroić na ćwiartki usuwając grube kości, posolić i posypać pieprzem, naszpikowac pokrojonym w paski czosnkiem. Obsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie na patelni, przełożyc do czystego rondla, dodać oczyszczone i pokrojone drobno jarzyny, podlać odrobiną wody, wlać wino i dusic pod przykryciem około 40min. na słabym ogniu.

Podac kurczaka obłozonego jarzynami i posypanego zieleniną z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    Aż slinka leci, łatwo sie skusić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny taki kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !