Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki jeżynowo- malinowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 10 dag
cukier 30 dag
jaja 4 sztuki
mleko 250 ml
mąka pszenna 40 dag
cukier waniliowy 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
maliny świeże 0,25 szklanki
jeżyny 0,25 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jeżynowo- malinowe

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia.
Żółtka jaj oddzielany od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy sypkie składniki i miksujemy, następnie dodajemy margarynę i mleko. Na koniec dodajemy po łyżce piany z białek delikatnie mieszając. Ciasto przekładamy do papilotek, układamy na nim owoce. Pieczemy przez około 20- 25 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 31.07.2013 23:44
wyglądają i smakuję rewelacyjnie
Seba 27.07.2013 10:46
na pewno są smaczne
IKrakowianka 23.07.2013 15:40
prezentacja na szóstkę
tomek18 15.02.2012 14:52
wyglądają przepysznie
BozenA 21.09.2011 17:54
super
Kopiko1983 16.09.2011 08:23
Niebo w gębie! mniam...
Margo1 08.09.2011 06:47
pyszne i sliczne
Iwusia 06.09.2011 23:14
wyglądają bajecznie
novita26 04.09.2011 19:47
pychotka
Ewa/kalapurtka 04.09.2011 19:39
pyszne
Agnieszka_B 01.09.2011 21:46
Oj.... Ja poproszę choć jedną:)
aginaa 01.09.2011 16:07
musza byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak