Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab po węgiersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dkg
sól, pieprz - -
smalec 5-7 dkg
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: schab po węgiersku

Ze schabu wyluzować kości, mięso pokroić w cienkie półcentymetrowe plastry. każdy doskonale zbić na cieniutki płatek, posolić i posypac pieprzem. Kłaść na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, smazyć na ostrym ogniu po 5-6min z każdej strony posypując po odwróceniu papryką. Podawać z frytkami, ryżem i salatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 20.11.2011 23:54
super
Jaheira11 29.09.2011 23:12
jestem zwolenniczką schabu :)
dorotka0000025 16.05.2011 10:20
pycha
Emilia22 29.09.2010 14:51
pyszności
RenataZ-et 27.09.2010 12:57
Lubię schaby na ostro :)
plocia 14.09.2010 23:06
Marzenka smaczne te Twoje mięska
Karolcia12 14.09.2010 18:05
to musi być dobre :)
pauluna
pauluna 03.09.2010 11:33
kakterny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak